Social Icons

31 Ekim 2015 Cumartesi

Ne Olacak Bu Memleketin Hâli?



- Bir seçim öncesi yazısı-

Gece vakti karısını dürterek uyandırmış Kemal Tahir: "Kalk Seniha, ne olacak bu memleketin hali?!"
Seniha Hanım ne dedi bilinmez ama bu soruya memleketimin dahlinde bulunan cemaatin ekserisinin üç aşağı beş yukarı benzer cevaplar verebileceğini söyleyebiliriz.

1 Kasım seçimlerinden ve önceki seçimlerden ve sonraki seçimlerden ne sonuç çıkarsa çıksın iyi olacak inşaallah. Kıt aklımızla ne yüzde elliler ne yüzde bir buçuklar üzerinden ahkam kesmek yakışmaz bize. Husumet şeytani bir eylemdir. İyi dediklerimizin iyiliğine, kötü dediklerimizin kötülüğüne zahire bakarak hüküm veriyoruz. Öyle olması gerekir eyvallah. İyilerin kötü, kötülerin iyi olabileceği aklımızın bir kenarında daima durmalı değil midir?

"Biz"den bildiklerimize, "Biz"im kabul ettiklerimize yol açmaya çalışalım. O Kadar.
Ne olacak bu memleketin hali nakaratı her zaman tekrarlanacaktır bu memlekette. İyi olacaktır inşaallah. Bizler iyi olacağız, iyilerle olacağız. Ümidimizi kesmeden, gayretimizi tüketmeden, niyetimizi bozmadan hem seçim öncesi hem seçim sonrası iyi olacağız. Seçim sonuçlarıyla değil bizim hesabımız. Çoğalan iyilikle... Ne güzel  ifadedir: "Gayret bizden tevfik Allah'tan."

Hem memlekette güz var baksanıza. Biraz daha soğudu havalar. Güneş biraz daha mesafe koydu aramıza. Gölgeler üşütürken bir çıranın ısısına muhabbetle bakar olduk. Ya göklere ne demeli? Koyu, kocaman ve kara bulutlarla kapanıveriyor mavilikler. Biraz daha içimize sokuluyoruz. Biraz daha yalnızlığımız düşüyor aklımıza. Biraz daha Kanlıca'nın ihtiyarları geliyor gözümüz önüne.

Takdir. Murad olunan olacak. Güz gelecek bütün güzelliğiyle. Gazele dönüşecek yemyeşil yapraklar. Cansuyu çekilecek nebatatın. Tecride soyunacak ağaçlar ve derviş edasıyla başlar biraz daha öne eğik, yürekler biraz daha tevazulu, diller daha rahmani gün günü hâl kuşanacak.

Yağmurlarla yıkanacak kirlerinden taş toprak, insan hayvan. Yağmurlar değdikçe tenimize bir tevbe daha diyeceğiz, bir şükür daha. Dağlardan adım adım gelecek kar. Kardan önce soğukla tamamlanacak yeryüzünün kışa hazırlığı. Protokol yerini alacak. Çatılar, sokaklar, insanlar, aşklar, dostluklar karla kaplanacak sonra. Kar, çocukça sevinçlerin ve masumiyet renklerinin içerisinde gelecek. Elhamdülillah diyeceğiz. Güze de elhamdülillah kışa da...

Güz de olsa ynı soru çalınacak kulaklara:
"Kalk Seniha, ne olacak bu memleketin hali?!"

İyi olacak inşaallah. İyi...

İyiler için seçimler bir menzil değil sadece bir basamaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates