Sahipkıran, Nuşirevan'ın meclisine dalıp Hoca-i Dânâ tedrisatından arkadaşı Ayyar ile geçip de Kuh-ı Kaf'tan Yemen'e, İstanbul'dan Mekke'ye bizi koşturduğu zamanlar tadı damağımızda kalan nefis bir serencan okumuştuk.
Kimler okumadı ki bizde?
Kimler?
Kayıp kitaplar listesine girecek kadar hacimli bir kitaptı.
İz yayıncılıktan Bin Hüseyin Nam- ı Diğer Battalname adıyla yayınlanan eseri ve altındaki Hasan Aycın imzası ile görünce almamak olmadı.
Eseri ağalar şöyle tanıtmışlar:
"Bin Hüseyin / Nâm-ı Diğer Battalnâme isimli muhteşem bir eser yayınlandı.
Hasan Aycın'ın titiz emekleri ve güzel üslubu ile sunulan eser aslında bir Battalname. Seyyid Battal Gazi, Anadolu'nun Müslümanlaşması sürecinde en bilinen sembol isimlerden biridir. Hakkında yazılmış destanlar, öyküler, masallar, romanlar, çekilmiş belgesel ve sinema filmleri sayısız miktardadır. Geleneksel tatlar içermekle birlikte Hasan Aycın'ın Sahipkıran'dan unutamadığımız arı duru üslubu ile yeniden kaleme aldığı bu eseri, Battal Gazi literatürüne yapılmış ciddi, önemli ve güncel bir katkı mahiyetinde. Kitap İz Yayıncılık tarafından basıldı. Ümmet- Muhammed'in güzel kitaplar okumayı sevenlerinin gözleri aydın."
Bizde Battal Gazi'ye laf ettirilmez. Cüneyt Arkın ol sebeple muteberdir. Kahbe Bizans'ın yiğit güzellerine Battal gibi bakarız. Elimizde kabze, altımızda Aşkar, serdar oluruz serdengeçti namına.
Savulun bre...
Yeni kapatmışım kapağını Battalname'nin.
Savulun.
13 Mayıs 2012 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder